Inloopcentrum Dignahof

Inloopcentrum voor bewoners uit Amstelveen Zuid

Inloopcentrum Dignahof is een ontmoetingsplek voor ‘oudere’, zelfstandig wonende wijkbewoners. In het bijzonder te denken aan mensen die behoefte hebben aan gezelschap en geen of weinig contacten hebben. Ook mensen die vanwege een beperking moeilijk aan andere activiteiten mee kunnen doen of waarvoor een grotere activiteit te vermoeiend is. Mensen met beginnende geheugenproblemen zijn ook van harte welkom.

Activiteiten
De activiteiten zijn afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de bezoekers. Dit kan bijvoorbeeld zijn samen de krant lezen, spelletje doen, schilderen of bewegen.
Vaste momenten op de dag zijn gezamenlijk koffiedrinken en deelnemen aan de lunch. U bepaalt zelf of u de hele dag blijft of een gedeelte daarvan.
Er is geen indicatie nodig om ons te mogen bezoeken. U bent altijd welkom op dinsdag  en/of donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Voor de lunch wordt een kleine bijdrage van € 3,00 per broodmaaltijd gevraagd, Het is fijn als u zich van tevoren aanmeldt maar zomaar een binnenlopen, (misschien met één van uw kinderen) mag uiteraard ook.

Mantelzorgers (partners, familie en buren) zijn ook van harte welkom. Zij kunnen andere mantelzorgers ontmoeten. Iedereen die vragen heeft, steun zoekt, aan activiteiten mee wil doen of ideeën heeft, is van harte welkom.

Begeleiding
U wordt ontvangen door de activiteitenbegeleider of door één van de vrijwilligers die u begeleiden bij de activiteiten en er gewoon zijn voor een kopje koffie en een praatje.

Vervoer
U kunt met eigen vervoer naar het inloopcentrum. Indien nodig kunt u gebruik maken van de regiotaxi.

Informatie en aanmelding
Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen met Bianca Zekveld. Bereikbaar op telefoonnummer 06 51 65 34 21 of per mail b.zekveld@vita-amstelland.nl

Help mee!
Wil je iets betekenen voor een andere wijkbewoner? Spreekt dit project je aan? Meld je dan aan als vrijwilliger! Samen kijken we naar de mogelijkheden.